Carl-Magnus Stolt
Böcker, konst och sjukvård

OM MIG


Jag är läkare, författare och konstnär.   Och trissjolleseglare!  På bilden längst ner seglar jag med mina fyra barnbarn...

Som författare debuterade jag 1994 och har sedan dess kommit ut med ett dussintal böcker (se mer om detta under fliken Böcker). 

Som konstnär visade jag några tavlor i en jurybedömd utställning redan 1976. Sedan har jag genom åren haft flera konstutställningar. De senaste åren har jag endast målat hav (se mer om detta under fliken Konst). 

Som läkare har jag varit överläkare, klinikchef och chefläkare på Södra Älvsborgs sjukhus, Borås. Tillsammans med några hängivna sjuksköterskor byggde jag upp vården för blodsjuka i Södra Älvsborg under 1990-talet.

Som akademiker försökte jag etablera ämnet medicinsk humaniora (humanistisk medicin)  i Sverige. Jag var  professor i detta ämne vid Karolinska Institutet i Stockholm. Medicinsk filosofi och etik, medicinhistoria och personhistoria har varit mina områden  - sedan 1980-talet har det blivit  hundratals artiklar, både strikt vetenskapliga och  populärvetenskapliga.

Sedan femton år tillbaka driver jag tillsammans med min hustru Kristina den holistiska läkarmottagningen "Hela Människan" i Borås.